Skip to main content
Tedeapolis Nieuws

‘Harry Potter en de Zeven Dwergen’ wint Gouden Beer

By 26/05/2020juni 7th, 2022No Comments

Door Bert Oeckermans LITERATUURCORRESPONDENT

MARCEL VERKESTE heeft de Gouden Beerprijs gewonnen voor zijn boek ‘Harry Potter en de Zweven Dwergen’. Dat boek werd een hit doorheen de stad, en verkocht in een mum van tijd uit.
Belangrijke namen als Kitty Van Morsel en andere Bekende Tedeapolen lazen het boek, en gaven hun mening. Van Morsel vond het boeiend, zei ze aan De Tedeapoolse Telegraaf: “Het was een boeiend boek, maar ik had de Vlaamse versie gekocht. Veel snapte ik er dus niet van. Ik kwam er ook nog achter dat ik €35 meer had betaald dat de persoon naast me, hij kocht het boek voor €15, terwijl ik de volledige €50 neertelde.”

Het prijsverschil komt volgens Van Morsel door de leverancier: “Ik kocht het boek via bol.com, in plaats van bij de auteur zelf.”
Bij bol.com hadden ze weinig te zeggen over het prijsverschil: “Wij moeten natuurlijk zelf winst maken, en als je zo’n goed boek in je magazijn hebt liggen wil je natuurlijk dat die warme broodjes zo winstgevend mogelijk de deur uitgaan”, zei Baggie De Mlock van bol.com. Ze weigerde om te bevestigen dat Marcel Verkeste niet op de hoogte was van de verhoogde prijs.
Verkeste, zelf 290 jaar oud, is al enige tijd schrijver. Sinds kort vult hij dat aan met een carrière als onderzoeksjournalist bij TDA NIEUWS, dat onlangs deze krant overnam.