Skip to main content

Door Marcel Verkeste en Leopold De Vylder

TEDEAPOLIS KREEG gisteren af te rekenen met een hele hoop dagjestoeristen, meer dan de stad in het verleden kreeg, en dat heeft gezorgd voor een zware overbelasting van de ordediensten.

Politie en andere gemeentelijke diensten waren gisteravond tot laat bezig met het oplossen van tal van problemen in Tedeapolis, door de grote invloed van nieuwe inwoners die in de loop van de dag de stad in kwamen.
Ook voor de vaste inwoners van de stad was het even schrikken, vertelt inwoner en Bekende Tedeapool Daan De Wit aan De Tedeapoolse Telegraaf, “Het is leuk dat er veel nieuwe inwoners voor onze stad kiezen. Helaas zijn wij er wel de dupe van wanneer ze amok maken en het centrum van de stad terroriseren. Als mensen zich kunnen gedragen is de invloed helemaal geen probleem.”
Maar gedragen deden mensen zich gisteravond allerminst, kon TDA NIEUWS vaststellen. Aan het Blokkenpark werden verschillende inwoners omver gereden door autobestuurders.
De TDA Hoge Raad stelde ook een verbod op sprinten in werking om de rust te doen terugkeren in de stad.
Zoals fotomateriaal van deze krant vandaag aantoont was de situatie aan het Blokkenpark bijna onhoudbaar geworden, en kon de politie maar met moeite grip krijgen op de situatie.
Ook de werknemers van de AMWB en de ambulanciers zaten gisteravond in een lastig pakket.

Ambulanciers

Voor verschillende ambulanciers zat het gisteren hoog, ze vertelde ze aan De Tedeapoolse Telegraaf, “Elke minuut krijgen we een melding, en er zijn veel mensen die op dit moment onze hulp nodig hebben.” Op het moment van dit interview waren slechts drie ambulanciers in dienst, en zo’n 175 mensen waren wakker in Tedeapolis. “Wij krijgen altijd commentaar dat we te laat aankomen, en dat we niets meer kunnen doen voor hen, waarna we de huid worden volgescholden.”
Op sociaalnetwerksite Twitter werd gisteren dan ook geventileerd tegen de TDA Hoge Raad, “Hoe kan het dat er nog meer mensen worden toegelaten, als de stad nu al de voorzieningen niet heeft om voor haar huidig aantal inwoners te zorgen?”

Radio 1

TDA Radio 1 wou gisteravond burgers live op de hoogte houden, maar tot overmaat van de ramp raakte die zender niet live in de ether.
Bij de TDA Hoge Raad klinkt een activitisch geluid, “Verandering begint bij jezelf, mensen die last ondervinden kunnen ook zelf gaan soliciteren bij de ambulance. Ook gaat de gemeente zelf wat solicitaties openen.”
Verder lijkt de problematiek van de ambulanciers groter dan vandaag alleen, volgens de Raad, “Het is abnormaal hoeveel mensen suicidaal zijn, of roekeloos rijden. Het is ook opvallend hoe veel mensen hulp nodig hebben omdat ze niet genoeg gegeten of gedronken hebben.”
De reactie van de Hoge Raad sluit ook opnieuw activistisch af, “De politie is de dupe van de dagjestoeristen, dus we vragen onze inwoners om niet te verzamelen op drukke plaatsen, zoals aan het Blokkenpark. We adviseren hen om de bergen in de trekken, of het bos, Sandy Shores is er ook natuurlijk.”
De Hoge Raad benadrukt ook dat dit dagjestoersime niet per se slecht is over de hele lijn, “Dit toont aan dat onze stad aan het scoren is.”